Dlatego korzystam póki jeszcze mogę i tym razem serwuję burgery z bobem!
Dodałam do nich kaszę kuskus i rewelacyjną fasolę mung, którą otrzymałam od OWOCOWY RAJ. Fasola dodaje bardzo ciekawego smaku, a w połączeniu z delikatnym kuskusem i bobem sprawdza się świetnie.
Składniki:
- 5 łyżek kaszy kuskus
- 3 łyżki fasoli mung (firmy OWOCOWY RAJ)
- 150g bobu
- 1 jajko
- łyżka koperku
- przyprawy: pieprz kolorowy, curry
- 1 łyżeczka pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i bazylią (firmy OWOCOWY RAJ)
- Kaszę kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu.
- Fasolę mung namoczyć, ugotować do miękkości i zblendować.
- Bób ugotować, obrać ze skórek- połowę lekko rozgnieść widelcem,drugą połowę pokroić na połówki.
- Połączyć kuskus, fasolę mung, bób, z jajkiem, koperkiem i przyprawami.
- Uformować burgery (niezbyt duże) i piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Kalorie:
Całość (18 burgerów)- ok. 550kcal
1 burger- ok. 31kcal
Kocham bób! Te burgery to coś dla mnie ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają przesmakowicie! Śliczne i zdrowe :)
OdpowiedzUsuńDomowe burgery są najzdrowsze :)
OdpowiedzUsuń