Z wierzchu chrupiące, a w środku delikatne i miękkie- to jest to!
Składniki:
- 150g kaszy jaglanej
- 3 łyżki czarnej komosy ryżowej
- mała dynia hokkaido
- 2 łyżki ziaren lnu brązowego
- przyprawy: curry, sól sezamowa
- Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie, dodać komosę i całość ugotować w wodzie- odstawić do całkowitego wystygnięcia.
- Dynię obrać ze skórki, usunąć miąższ i pokroić na mniejsze kawałki, po czym ugotować, odcedzić i dodać do ugotowanej kaszy z komosą.
- Do całości dodać przyprawy oraz ziarna lnu- całość dokładnie wymieszać.
- Z masy uformować kotlety, które piec około 25 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (18 kotletów)- ok. 995kcal
1 kotlet- ok. 55kcal
Do mnie jakoś te żurki i schabowe nie przemawiają zupełnie. Ale Twoje kotlety chętnie bym zjadła ;)
OdpowiedzUsuńTakim kotletom nigdy bym nie odmówiła! Znowu robisz mi ochoty na komosę. :P
OdpowiedzUsuń