Chociaż wiem, jak bogate są w składniki odżywcze to niestety ich smak mnie nie porywał.
Jednak przechodząc obok stoiska rybnego spojrzał mnie piękny dzwonek łososia, zaszalałam i postanowiłam przyrządzić go, ale w najprostszy z możliwych sposobów. I to był strzał w 10! A do tego pyszne dodatki w postaci dzikiego ryżu, szpinaku, pomidorów suszonych i nerkowców!
Składniki:
- 2 dzwonki łososia
- 100g dzikiego ryżu
- 200g szpinaku
- kilka suszonych pomidorów
- kilka nerkowców
- przyprawy: kwiat soli morskiej, bazylia
- Dziki ryż ugotować i odcedzić.
- Szpinak udusić na patelni z dodatkiem posiekanych pomidorów suszonych.
- Nerkowce lekko uprażyć na patelni.
- Dzwonki łososia opłukać w zimnej wodzie, osuszyć, a następnie delikatnie natrzeć przyprawami i zawinąć w folię aluminiową- piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.
- Gotowego łososia podać z ryżem, nerkowcami oraz szpinakiem.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 970kcal
1 porcja- ok. 485kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz