Uwielbiam ją robić, ponieważ to nie producent, a ja sama decyduję co się w niej znajdzie :)
Zazwyczaj jest to przewaga orzechów i suszonych owoców!
Idealna na śniadanie- do mleka, czy jogurtu, bądź dodatek do sederów!
A do tego nie wymaga uruchamiania piekarnika- wszystko robimy na patelni :)
Składniki:
- 2 szklanki płatków jęczmiennych
- 100g migdałów
- 100g orzechów laskowych (Green Essence)*
- 100g rodzynek
- 1 łyżka masła ghee
- 2 łyżki kakao nieodtłuszczonego
- Masło rozpuścić na patelni, następnie wrzucić płatki jęczmienne oraz orzechy i podprażyć.
- Podczas prażenia dodać kakao oraz rodzynki- prażyć kolejne kilkanaście minuty.
- Całość odstawić do wystygnięcia, a następnie przechowywać w zamkniętym pojemniku.
Kalorie:
Całość (18 porcji)- ok. 3110kcal
1 porcja- ok. 173kcal
wygląda niesamowicie, same dobre rzeczy w niej :d
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Słyszałam tylko o granoli z piekarnika, a taka opcja jest świetną alternatywa dla tych którzy piekarnika nie posiadają ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne i kto by powiedział :)
OdpowiedzUsuń