17 lipca 2016

SZYBKA GRANOLA Z PATELNI

Domowa granola to prawdziwy rarytas!
Uwielbiam ją robić, ponieważ to nie producent, a ja sama decyduję co się w niej znajdzie :)
Zazwyczaj jest to przewaga orzechów i suszonych owoców!

Idealna na śniadanie- do mleka, czy jogurtu, bądź dodatek do sederów!
A do tego nie wymaga uruchamiania piekarnika- wszystko robimy na patelni :)


Składniki:
  • 2 szklanki płatków jęczmiennych
  • 100g migdałów
  • 100g orzechów laskowych (Green Essence)*
  • 100g rodzynek
  • 1 łyżka masła ghee
  • 2 łyżki kakao nieodtłuszczonego
Przygotowanie:
  1. Masło rozpuścić na patelni, następnie wrzucić płatki jęczmienne oraz orzechy i podprażyć.
  2. Podczas prażenia dodać kakao oraz rodzynki- prażyć kolejne kilkanaście minuty.
  3. Całość odstawić do wystygnięcia, a następnie przechowywać w zamkniętym pojemniku. 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
 
Kalorie:
Całość (18 porcji)- ok. 3110kcal
1 porcja- ok. 173kcal

3 komentarze:

  1. wygląda niesamowicie, same dobre rzeczy w niej :d
    Pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
  2. Słyszałam tylko o granoli z piekarnika, a taka opcja jest świetną alternatywa dla tych którzy piekarnika nie posiadają ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne i kto by powiedział :)

    OdpowiedzUsuń