15 maja 2020

Omlet gigant z polewą kakaową i truskawkami


Składniki:

  • jajka - 2 szt.
  • erytrytol - 3 łyżki
  • napój owsiany - 1 szklanka
  • mąka pszenna pełnoziarnista - 8 łyżek
  • masło orzechowe - 2 łyżki
  • banan - 1 szt.
  • kakao - 3 łyżki
  • mleko kokosowe - 5 łyżek
  • świeże truskawki - 1 garść
  • oliwa - 1 łyżka


Przygotowanie:

  1.  Jajka zblenduj z napojem owsianym, erytrytolem oraz mąką.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę, a następnie wylej masę i smaż z obu stron pod przykryciem.
  3. Gotowego omleta posmaruj masłem orzechowym, a następnie polewą ze zblendowanego banana, mleka kokosowego i kakao. Na wierzchu poukładaj plastry truskawek.

Kalorie:
Całość (2 omlety) - ok. 1465 kcal
1 omlet - ok. 733 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz