15 maja 2020

Białkowa owsianka z masą dodatków


Składniki:

  • płatki owsiane - 120 g
  • nasiona konopi - 30 g
  • len mielony - 20 g
  • chia - 10 g
  • ryżowe białko wegańskie - 25 g
  • banan - 1 szt.
  • kiwi - 1 szt.
  • pomarańcza - 1 szt.
  • gorzka czekolada - 2 kostki
  • masło z nerkowców - 2 łyżeczki
  • napój migdałowy - 1,5 szklanki

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane wymieszaj z lnem, nasionami konopi, białkiem oraz chia.
  2. Całość zalej napojem migdałowym oraz szklanką wody i gotuj do uzyskania gęstej konsystencji.
  3. Do gotowej owsianki wmieszaj rozgniecionego widelcem banana. Przełóż do dwóch misek.
  4. Na wierzchu poukładaj kawałki czekolady, pokrojone kiwi oraz pomarańczę. Całość polej masłem z nerkowców.

Kalorie:
Całość (2 owsianki) - ok. 1465 kcal
1 owsianka - ok. 733 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz