23 maja 2020

Pyry z fit gzikiem



Składniki:

  • ziemniaki - 15 szt.
  • twaróg chudy - 400 g
  • jogurt naturalny - 400 g
  • szczypiorek - 1 pęk
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz mielony - 1/2 łyżeczki
  • płatki drożdżowe - 2 łyżki

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj (jeśli są młode nie musisz obierać ze skórki) i ugotuj, a następnie przełóż na talerze.
  2. Twaróg rozgnieć widelcem z jogurtem, posiekanym szczypiorkiem oraz przyprawami i nałóż na ziemniaki.
  3. Gotowe danie posyp płatkami drożdżowymi.


Kalorie:
Całość (4 porcje) - ok. 1605 kcal
1 porcja - ok. 401 kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz