To propozycja dla trenujących wegan oraz wszystkich miłośników nietypowych produktów i eksperymentów :)
Składniki:
- 1/2 dyni hokkaido
- 1 mały jogurt sojowy
- 1 łyżka białka konopnego
- 1 jabłko
- 1 banan
- 1 łyżeczka sezamu
- Dynię obrać ze skórki, pokroić i ugotować.
- Ugotowaną dynię zblendować na mus z jogurtem, białkiem, jabłkiem i bananem.
- Całość podać z lekko uprażonymi ziarnami sezamu.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (2 koktajle)- ok. 450kcal
1 koktajl- ok. 225kcal
Jogurt sojowy, białko konopne? Jestem zachwycona produktami i biorę teraz je na listę zakupową coby sama zrobić sobie takie cudo! :-)
OdpowiedzUsuńLubię smak dyni ( zapach już nie tak bardzo :P )
OdpowiedzUsuńHmm, brzmi inspirująco:) dynia i sezam to dobre połączenie:) Pozdrawiam! I zapraszam do konkursu, jeśli zechcesz - może się trafi coś do aranżacji zdjęć z potrawami;)
OdpowiedzUsuńPrzepyszny pomysł! Uwielbiam dynię :D
OdpowiedzUsuńTa cudna konsystencja *-*
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę szklaneczkę :-)
OdpowiedzUsuńMadziu na takie witaminki to ja się chętnie piszę :)
OdpowiedzUsuńNie jestem trenującą weganką ale taki pyszny koktajl chętnie bym wypiła :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Chętnie wypróbuję!
OdpowiedzUsuńPyszny i zdrowy :)
OdpowiedzUsuńPrzepis rewelacyjny :D
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis na koktajl :)
OdpowiedzUsuńPyszności! I to wegański <3
OdpowiedzUsuńBardzo dobrze znam to połączenie i wiem, że jest pyszne :)!
OdpowiedzUsuń