Banalnie proste, obłędnie lekkie i pyszne!
Kto z nas nie lubi podjadać? Szczególnie przy wieczornym seansie firmowym, czy podczas codziennie czynności... na pewno jest to problem znany wielu z Was!
Ale ja mam na to sposób! :) Szybki i prosty, a przy tym zdrowy i co najważniejsze zaspokajający głód!
Składniki:
- 6 łyżek kuskusu kukurydzianego
- 1 łyżka korzenia maca (sproszkowanego)
- 1 łyżka babki płesznik
- 1 białko jajka
- curry
- Kuskus zalać wrzątkiem na 0,5 cm ponad poziom kaszy i odstawić pod przykryciem na 15 minut.
- Gotowy kuskus wymieszać z białkiem, korzeniem maca, curry i babką płesznik.
- Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć masę na wysokość nie większą, niż 0,5cm i piec około 15- 20 minut w 180 stopniach.
- Upieczoną masę pokroić na małe krakersy.
Ja podałam je ze świeżymi pomidorami i kremem z buraczków- było pysznie!
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (45 krakersów)- ok. 375kcal
1 krakers- ok. 8kcal
jadłbym wszystkie ^.^
OdpowiedzUsuńświetny pomysł i jakie pyszne i zdrowe składniki, muszę wypróbować koniecznie :):)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł i zdrowa przekąska :)
OdpowiedzUsuńZawsze uwielbiałam krakersy, ale te ze sklepu nigdy nie dorównają Twoim *.*
OdpowiedzUsuńZdecydowanie się zgadzam :D
UsuńMmm... jaki fajny pomysł na zdrową przekąskę :)
OdpowiedzUsuńwyglądają naparwdę super *.*
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł ;))
OdpowiedzUsuńJaki dobry sposób na krakersy! :D
OdpowiedzUsuńFajny przepis na krakersy :)
OdpowiedzUsuńniezły wynalazek, poproszę kilka :)
OdpowiedzUsuńWielkie łaaał, to jest świetne! Coś na temat przechowywania? Jak długo można? :)
OdpowiedzUsuńnie wypowiem się na ten temat, bo u mnie niestety zniknęły w mgnieniu oka! ale myślę, że tak do 3 dni w zamkniętym pojemniku powinny dać radę :)
UsuńWooow! Genialne, uwielbiam krakersy :)
OdpowiedzUsuńpomysł rewelacyjny, muszę kiedyś wypróbować, bo podjadać lubię:)
OdpowiedzUsuńwow, u Ciebie również widzę ciekawy przepis na krakersy
OdpowiedzUsuńCzy ten korzeń maca można czymś zastąpić?
OdpowiedzUsuńaby utrzymać tą samą konsystencję masy na krakersy można zamienić na dowolną mąkę, czy len mielony :)
Usuń