5 września 2014

JAGLANKA PEŁNA OWOCÓW

Na dobry początek dnia!


Pożywne, kolorowe i smaczne śniadanie, które zaspokoi podniebienie każdego miłośnika słodkich śniadań! :)

Wykorzystując fakt, że dostępne są jeszcze sezonowe letnie owoce zabrałam się za przygotowanie kremowej w swojej konsystencji jaglanki, właśnie z ich dodatkiem!


Składniki:
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • pół banana
  • 1 brzoskwinia
  • 3 morele
  • 1 łyżka borówek
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 łyżeczka stevi
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować z dodatkiem stevi.
  2. Zblendować na mus banana i brzoskwinię bez skórki, a następnie całość wymieszać z kaszą jaglaną i płatkami migdałów.
  3. Morele zblendować na mus i polać jaglankę.
  4. Całość udekorować borówkami i kawałkami pozostałych owoców (ja dodałam jeszcze łyżkę jogurtu naturalnego).
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" (przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 430kcal

Szkolne śniadania

16 komentarzy:

  1. Świetny wpis! :))

    Pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. chyba jesteś dużą fanką jaglanki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma to jjak taka różnorodność w owocach :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie szukam inspiracji z kaszą jaglaną, Twoja jest fantastyczna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię dzisiejszą dekorację sniadania :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie wygląda :) Pychota z tymi owockami !

    OdpowiedzUsuń
  7. pełna owoców i pełna smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię to! Lubię, lubię, lubię!

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo pyszne i zdrowe danie :-) z chęcią takie zrobię :-) pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń