Składniki:
- Dojrzałe awokado (najlepiej odmiana hass) - 2 szt.
- świeże ogórki gruntowe - 8 szt.
- jogurt naturalny - 400 g
- sok z cytryny - 3 łyżki
- cebula (słodka odmiana) - 1/2 szt.
- sól - 1 łyżeczka
- pieprz mielony - 1 łyżeczka
- koperek świeży - 4 łyżki
- oliwa - 2 łyżki
- przyprawa z suszonym pomidorem - 2 łyżki
- tortille kukurydziane - 2 garści
Przygotowanie:
- Awokado i ogórki obierz ze skórki, następnie zblenduj wraz z jogurtem, sokiem z cytryny, cebulą, koperkiem, oliwą oraz solą i pieprzem - przełóż do miseczek.
- Jeśli składniki nie były z lodówki, przed podaniem schłodź całość w lodówce, a następnie udekoruj przyprawą z suszonym pomidorem, posiekanym koperkiem, plastrami awokado oraz kukurydzianymi tortillami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz