Składniki:
- Banan dojrzały - 2 szt.
- Maliny mrożone - 3 garści
- Napój migdałowy - 1 szklanka
- Chia - 4 łyżki
- Napój kokosowy - 1,5 szklanki
- Syrop klonowy - 1 łyżka
- migdały - 1 łyżka
- winogrono - 1 garść
- morele - 2 szt.
- borówki - 1 garść
Przygotowanie:
- Chia dzień wcześniej (co najmniej 4 godziny wcześniej) wymieszaj z napojem kokosowym oraz syropem klonowym i odstaw do lodówki.
- Gdy pudding chia będzie gotowy zabierz się za przygotowanie smoothie. Banany zblenduj z napojem migdałowym oraz mrożonymi malinami i przełóż do miseczek.
- Następnie do każdej z miseczki dodaj po połowie puddingu chia.
- Całość ozdób ulubionymi owocami (u mnie borówki, morele, wingorono) oraz orzechami (u mnie migdały).
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz