29 marca 2018

GOFRY Z KREMEM JAGLANYM

Każdemu czasem należy się trochę zdrowej słodyczy :)



Składniki:

Gofry

  • 2 jajka

  • ½ szklanki mleka ryżowego

  • ½ szklanki płatków owsianych

  • 4 łyżki mąki z ciecierzycy

  • ½ szklanki mąki orkiszowej


Dodatki

  • 100g kaszy jaglanej

  • ¾ szklanki mleka ryżowego

  • 3 łyżki sproszkowanych daktyli

  • Ulubione owoce

  • Orzechy laskowe

  • Wiórki kokosowe


Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na gofry dokladnie ze sobą zblenduj.

  2. Gofry smaż w rozgrzanej gofrownicy.

  3. Kaszę jaglaną opłukaj, a następnie ugotuj.

  4. Ostudzoną kaszę zblenduj z mlekiem ryżowym i daktylami – tak powstały krem nałóż na gofry.

  5. Każdego gofra posyp wiórkami kokosowymi, udekoruj owocami i orzechami.


Kalorie:

Całość (6 gofrów) – ok. 1670kcal

1 gofer – ok. 278kcal

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz