10 stycznia 2017

PUDDING CHIA Z TAHINI I MUSEM TRUSKAWKOWYM

Nie ma to jak wyciągnąć w środku zimy truskawki z zamrażalnika!
Odrobinę lata w mroźne dni- to sprawia, że się uśmiecham :)

Delikatny pudding chia, który nawodni organizm! W towarzystwie nerkowców oraz tahini, a uwieńczeniem jest cudowny mus z truskawek!


Składniki:
  • 4 łyżki chia
  • 1 łyżka tahini
  • 20g cukru waniliowego
  • 1,5 szklanki mleka
  • garść truskawek
  • kilka nerkowców
Przygotowanie:
  1. Mleko wymieszać z cukrem oraz tahini, a następnie dodać chia i odstawić na co najmniej 4 godziny.
  2. Truskawki zagotować, tak aby powstał mus- gotowym musem polać pudding, a następnie posypać nerkowcami.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 510kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz