Tym razem na tapetę idzie pietruszka! Z orzechami i truskawkami!
Składniki:
- 2 pietruszki (korzeń)
- 1 łyżka masła orzechowego
- pół szklanki mleka (dowolnego)
- 1 łyżeczka maranty trzcinowej
- garść truskawek
- 1 łyżeczka miodu
- trochę orzeszków ziemnych
- Pietruszki obrać i ugotować, po czym zblendować z masłem orzechowym, mlekiem i marantą trzcinową- budyń wyłożyć na talerz.
- Truskawki zagotować, aż puszczą sok, a następnie wymieszać lekko przestudzone z miodem- budyń polać powstałym sosem.
- Gotowy budyń posypać orzeszkami ziemnymi.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 390kcal
Ciekawe!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com
ooo ciekawa jestem jak smakuje ,świetny pomysł
OdpowiedzUsuń