12 grudnia 2016

SZYBKA JAGLANKA Z MIODEM I MASŁEM ORZECHOWYM

Czasem w tak zimny i ponury wieczór jak dzisiejszy lubię zjeść ciepłą, sycącą jaglankę... z kremowym masłem orzechowym i słodkim miodem... to jest to!

Takie propozycje zazwyczaj lądują na Waszych stołach zapewne w porze śniadaniowej.
Jednak gdy po całym dniu potrzebujemy rozgrzania i uzupełnienia energii to będzie dobry wybór! :)


Składniki:
  • 5 łyżek płatków jaglanych
  • pół szklanki wody
  • pół szklanki mleka (dowolnego)
  • szczypta stewi
  • 1 łyżeczka miodu 
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • trochę morwy białej suszonej
Przygotowanie:
  1. Płatki jaglane ugotować w wodzie z dodatkiem stewi, w trakcie gotowania dodać mleko.
  2. Owsiankę przełożyć do miseczki i podać z miodem oraz masłem orzechowym, a na koniec posypać morwą.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 370kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz