10 grudnia 2016

PUDDING JAGLANY Z MUSEM MANGO I ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI

Kiedyś nie wyobrażałam sobie śniadań na słodko, ale od jakiegoś czasu moje upodobania uległy zmianie i nie wyobrażam sobie śniadania innego, niż właśnie na słodko! ;)
Bo przecież najlepiej rozpocząć dzień od słodyczy, dodającej energii i zdrowej!

Tak też powstał ten przepis, w pewien weekendowy poranek :)


Składniki:
  • 100g kaszy jaglanej
  • 400ml mleka migdałowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • mango
  • kilka orzechów brazylijskich
Przygotowanie:
  1. Kaszę opłukać w wodzie i ugotować na mleku, pod koniec gotowania dodać miód i masło orzechowe- odstawić do wystygnięcia.
  2. Kaszę zblendować na gładki krem, przełożyć do słoiczka.
  3. Mango obrać, pokroić na kawałki i również zblendować na mus- wyłożyć na krem jaglany.
  4. Całość podać z orzechami brazylijskimi.

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 925kcal
1 porcja- ok. 463kcal

2 komentarze:

  1. Ten mus mango będzie mnie teraz prześladował cały dzień *-*

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś wspaniałego!
    Ja teraz jestem zagorzałą wielbicielką kaszy jaglanej i staram się wykorzystywać ją do wielu potraw ;)
    Twój deser brzmi smakowicie. I wygląda też!

    OdpowiedzUsuń