7 grudnia 2016

OWOCOWY DESER Z TROPIKALNYM MUSLI

Uwielbiam przeróżne musli! Można je skomponować dosłownie ze wszystkim i stworzyć pyszny, lekki deser lub śniadanie :)
Są pełnowartościowe, dodają energii i świetnie smakują!


Składniki:
  • mango
  • garść malin (mogą być mrożone)
  • 1/4 szklanki mleka migdałowego
  • garść winogron
  • 5 łyżek musli tropikalnego
  • 1 łyżka przysmaku kokosowego z kakao
Przygotowanie:
  1. Maliny zblendować z mlekiem i przełożyć na dno słoiczka.
  2. Następnie poukładać kilka winogron oraz 3 łyżki musli.
  3. Mango obrać ze skórki i zblendować na mus, który wyłożyć jako kolejną warstwę do słoiczka.
  4. Kolejno wyłożyć 2 łyżki musli, maliny oraz posypać całość przysmakiem kokosowym z kakao.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 460kcal

1 komentarz: