21 grudnia 2016

KUKURYDZIANE BABECZKI Z JAGODAMI

Szaleństwo świąteczne trwa... również u mnie!
Jednak przypomniałam sobie, że mam w zamrażarce jagody i szkoda było mi z nich nie skorzystać...
Dlatego dzisiaj serwuję coś nieco mniej świątecznego, chociaż zamiast jagód możecie dodać bakalie i będzie jak znalazł na świąteczny stół ;)


Składniki:
  • 7 łyżek kaszy kukurydzianej
  • 2 łyżki płatków wielozbożowych
  • 1/3 szklanki mleka
  • banan
  • 2 jajka
  • garść jagód
  • szczypta stewi
Przygotowanie:
  1. Jajka zblendować z bananem, mlekiem, stewią, płatkami i kaszą kukurydzianą.
  2. Do kaszy wmieszać jagody, masę przełożyć do foremek.
  3. Babeczki piec około 25 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (9 babeczek)- ok. 725kcal
1 babeczka- ok. 81kcal

2 komentarze: