Ja tez weekend umilam sobie genialnym jagielnikiem z miodem i masłem orzechowym!
Składniki:
- 300g kaszy jaglanej (Green Essence)*
- 750ml mleka migdałowego
- 1 duża łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka miodu
- dodatki: migdały, maliny, kakao, łyżeczka masła orzechowego
- Kaszę jaglaną opłukać w wodzie i ugotować w mleku, pod koniec gotowania dodać masło orzechowe i miód- porządnie wymieszać.
- Kaszę przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą i odstawić do schłodzenia oraz stężenia.
- Gotowe ciasto wyłożyć na talerz, posypać kakao i poukładać maliny oraz migdały, na koniec ozdobić łyżeczką masła orzechowego.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1690kcal
1 kawałek- ok. 141kcal
Tak kasza jaglana związała? Nie wierzę! Bardzo fajny przepis. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Tak, troszke ja trzeba rozgotowac i od razu po ugoyowaniu wlozyc do blaszki :)
UsuńCudeńko *-*
OdpowiedzUsuńAle booomba! Ja ostatnio robiłam jagielnik oreo i też był przepyszny!
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam do mnie na bloga liczę, że zostawisz po sobie jakiś ślad :* http://vickyemikor.blogspot.com/