2 grudnia 2016

JAGIELNIK Z MIODEM I MASŁEM ORZECHOWYM

Weekendowy wolny czas można spędzić na wiele sposobów, a jednym z nich jest buszowanie po kuchni w poszukiwaniu nowych, pysznych potraw, czy słodkości! ;)

Ja tez weekend umilam sobie genialnym jagielnikiem z miodem i masłem orzechowym!


Składniki:
  • 300g kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • 750ml mleka migdałowego
  • 1 duża łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżka miodu
  • dodatki: migdały, maliny, kakao, łyżeczka masła orzechowego
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać w wodzie i ugotować w mleku, pod koniec gotowania dodać masło orzechowe i miód- porządnie wymieszać.
  2. Kaszę przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą i odstawić do schłodzenia oraz stężenia.
  3. Gotowe ciasto wyłożyć na talerz, posypać kakao i poukładać maliny oraz migdały, na koniec ozdobić łyżeczką masła orzechowego.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1690kcal
1 kawałek- ok. 141kcal

4 komentarze:

  1. Tak kasza jaglana związała? Nie wierzę! Bardzo fajny przepis. :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, troszke ja trzeba rozgotowac i od razu po ugoyowaniu wlozyc do blaszki :)

      Usuń
  2. Ale booomba! Ja ostatnio robiłam jagielnik oreo i też był przepyszny!
    W wolnej chwili zapraszam do mnie na bloga liczę, że zostawisz po sobie jakiś ślad :* http://vickyemikor.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń