18 listopada 2016

FASOLOWE BROWNIE

Nie ma to jak wejść w weekend ze słodkościami! ;)
Od rana siedzę w kuchni i serwuję na śniadanie pyszne, sycące ciasto!


Składniki:
  • 240g fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej)
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 3 jajka
  • 2 banany
  • 3 łyżki kakao
  • 100g daktyli (Green Essence)*
  • szczypta stewi
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie: 
  1. Jajka zblendować z fasolą, jednym bananem, mąką gryczaną, 2 łyżkami kakao, stewią i wcześniej namoczonymi daktylami.
  2. Masę przełożyć do formy (sylikonowej lub wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 40 minut w 180 stopniach.
  3. Pozostałego banana zblendować z łyżką kakao- tak powstałą polewę wyłożyć na ciasto, całość posypać wiórkami kokosowymi.
 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (24 kawałki)- ok. 1320kcal
1 kawałek- ok. 55kcal

1 komentarz:

  1. pychota, uwielbiam browni i bardzo mi się podoba zaproponowana przez ciebie wersja :)

    OdpowiedzUsuń