Miałam przyjemność testować warzywne tortille, które smakiem nieco różnią się od tradycyjnych, co wcale nie oznacza, że smakują gorzej... wręcz przeciwnie! Zaintrygował mnie ich smak oraz to, jak potrafią nasycić!
Składniki:
- 4 warzywne tortilla wraps
- garść roszponki
- pomidor
- ogórek
- kawałek zielonej papryki
- pół czerwonej cebuli
- 4 łyżki kukurydzy
- kawałek białej rzepy
- 2 łyżki słonecznika
- awokado
- mały jogurt naturalny
- 1 łyżeczka oleju z pestek dyni
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypiorek
- Awokado zblendować z jogurtem, olejem, czosnkiem i solą.
- Wrapy posmarować powstałym sosem, nałożyć wszystkie warzywa, posypać uprażonymi nasionami słonecznika i zawinąć.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (4 tortille)- ok. 1100kcal
1 tortilla- ok. 275kcal
Bardzo ciekawa propozycja! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie - www.jedzrosliny.blogspot.com
Pysznie *O*
OdpowiedzUsuń