Z aromatycznymi nasionami pokrzywy, które dodały placuszkom wyjątkowy charakter!
A do tego kilka suszonych moreli i mąka migdałowa- to recepta na pyszne śniadanie, czy podwieczorek!
Składniki:
- 1/2 dyni hakkaido
- 2 łyżki nasion pokrzywy
- 2 łyżki mąki migdałowej
- 2 jajka
- kilka suszonych moreli
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta stewi
- Dynię zetrzeć na tarce (na dużych oczkach).
- Następnie dodać jajka, posiekane morele, stewię, cynamon, jajka, mąkę migdałową i pokrzywę- całość dokładanie wymieszać.
- Z masy uformować płaskie placuszki, które poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia- piec 15/20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (19 placuszków)- ok. 650kcal
1 placuszek- ok. 34kcal
Przygotowałem i spróbowałem.
OdpowiedzUsuńPycha!