3 października 2016

JAGLANKA Z KOKOSEM

To śniadanie przebiło chyba wszystkie dotychczasowe! A przynajmniej te ostatnio zjedzone przeze mnie ;)
Powiem tylko tyle- słodka kasza jaglana z kokosem to niebo w gębie!


Składniki:
  • 5 łyżek kaszy jaglanej
  • 10g cukru trzcinowego z wanilią
  • banan
  • 2 szklanki napoju kokosowego
  • pół garści płatków kokosa
  • 2 kostki czekolady kokosowej
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie w wodzie, a następnie ugotować w mleku.
  2. Ugotowaną kaszę zblendować z bananem i cukrem waniliowym.
  3. Całość przełożyć do miseczki, a na wierzchu posypać płatkami kokosowymi i podać z 2 kostkami czekolady. 
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 660kcal

5 komentarzy:

  1. skąd ja to znam mmm http://wkuchniuli.blogspot.com/2013/03/kokoswa-kasza-jaglana-zapiekana-z.html, pyszny smak kaszy i kokosa. pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń
  2. niezłe kaloryczność tego sniadania...ja z kaszy zwykle robie sobie budyń

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kaloryczność spora, ale w końcu to śniadanie na dobry początek tygodnia ;)

      Usuń
  3. Zdrowo i smacznie! Tak jak lubię :)

    OdpowiedzUsuń