23 września 2016

WINOGRONOWA OWSIANKA Z JAGODAMI ACAI

Owsianek końca nie widać, a że weekend nadchodzi wielkimi krokami to można w leniwy poranek delektować się własnoręcznie przygotowanym śniadaniem ;)

Dodatek jagód acai sprawia, że owsianka jest bogata w przeciwutleniacze, które opóźniają procesy starzenia! Tak więc zajadajcie się na zdrowie! I urodę! ;)


Składniki:
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z czerwonych winogron
  • 1 łyżeczka jagód acai
  • szczypta stewi
  • kilka daktyli
  • kilka orzechów brazylijskich
  • świeże winogrona
Przygotowanie:
  1. Płatki owsiane wymieszać ze stewią, orzechami, daktylami i jagodami acai, a następnie zalać sokiem i pozostawić na kilka godzin (najlepiej całą noc) w lodówce.
  2. Gotową owsiankę podać ze świeżymi winogronami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 560kcal

1 komentarz:

  1. Owsianki w takiej wersji jeszcze nie próbowałam, a muszę przyznać, że wygląda przepysznie. Dzięki za inspirację i przepis.

    OdpowiedzUsuń