21 września 2016

NUTELLA Z AWOKADO

Ten krem wielbiony przez Wielu... ja robiłam go już nie raz na różne sposoby, ale dzisiaj po raz pierwszy z awokado! Pyszny, kremowy, lekki krem i można go bezkarnie wyjadać łyżka prosto z pojemniczka! :)


Składniki:
Przygotowanie:
  1. Orzechy lekko podprażyć na patelni, a następnie zblendować.
  2. Do zblendowanych orzechów dodać pozostałe składniki i ponownie zblendować wszystko na gładki krem.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość- ok. 1160kcal

4 komentarze:

  1. No i okazuje się, że nutella może być całkiem zdrowa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy pomysł! :) Cenię awokado - ale w takiej wersji jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak do końca bezkarnie to nie można się objadać, ale przynajmniej wiemy co jemy! :)

    OdpowiedzUsuń