Mnie nie trzeba zachęcać, porywam kilka dyń i jabłek, a następnie serwuję delikatny, jesienny mus jaglany ;)
Składniki:
- 400g kaszy jaglanej (Green Essence)*
- 1/2 małej dyni hokkaido
- 3 małe jabłka
- owoc granatu
- szczypta soli himalajskiej
- szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- szczypta kurkumy
- 1 łyżeczka stewi
- Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, a następnie ugotować w wodzie.
- Dynię pokroić na kawałki, lekko osolić i upiec w piekarniku (200 stopni/ 15 minut).
- Do kaszy dodać cynamon, kardamon, kurkumę i stewię oraz jabłka pokrojone na kawałki i upieczoną dynię- całość zblendować na gładki krem.
- Mus podawać z owocem granatu.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (5 porcji)- ok. 1700kcal
1 porcja- ok. 340kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz