26 września 2016

JAGLANY MUS Z DYNIĄ I JABŁKIEM

Zawartość stoisk warzywnych zwiastuje, że już jesień... Kosze wypełnione po brzegi jabłkami i pięknymi dyniami! To jest to!
Mnie nie trzeba zachęcać, porywam kilka dyń i jabłek, a następnie serwuję delikatny, jesienny mus jaglany ;)


Składniki:
  • 400g kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • 1/2 małej dyni hokkaido
  • 3 małe jabłka
  • owoc granatu
  • szczypta soli himalajskiej
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • szczypta kurkumy
  • 1 łyżeczka stewi
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, a następnie ugotować w wodzie.
  2. Dynię pokroić na kawałki, lekko osolić i upiec w piekarniku (200 stopni/ 15 minut).
  3. Do kaszy dodać cynamon, kardamon, kurkumę i stewię oraz jabłka pokrojone na kawałki i upieczoną dynię- całość zblendować na gładki krem.
  4. Mus podawać z owocem granatu. 

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma prezent w postaci nasion chia 100g (przy zakupach powyżej 20zł)- wystarczy wpisać kod "CHIA100" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (5 porcji)- ok. 1700kcal
1 porcja- ok. 340kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz