11 lipca 2016

KUKURYDZIANE BABECZKI Z MALINAMI I DAKTYLAMI

Przechodząc wśród straganów przepełnionych po brzegi warzywami i owocami nie mogłam się oprzeć i porwałam kilka produktów, między innymi słodkie maliny!

Nie zastanawiając się długo wróciłam do domu i upiekłam szybkie, lekkie babeczki ;)


Składniki:
  • 100g kaszy kukurydzianej
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 banany
  • 2 garście malin
  • garść daktyli (Green Essence)*
Przygotowanie:
  1. Banany zblendować z mlekiem, jajkami, kaszą kukurydzianą oraz mąką kokosową.
  2. Do całości dodać posiekane daktyle oraz całe maliny- wymieszać.
  3. Masę przełożyć do foremek i piec około 20-25 minut w 170 stopniach. 

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 1065kcal
1 babeczka- ok. 89kcal

3 komentarze:

  1. Przepis świetny, na samym początku myślałam, że są na kaszy jaglanej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Daktyle, te potrafią dosłodzić, że cukier zbyteczny. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne, zdrowe składniki :)

    OdpowiedzUsuń