12 lipca 2016

HUMMUS Z JARMUŻEM

Do wieczornych seansów filmowych często przygotowuję przeróżne przekąski.
Moimi ulubionymi są pasty z warzywami.

Tym razem przyrządziłam pastę a'la hummus z jarmużem!


Składniki:
  • 200g ciecierzycy
  • 3 łyżki sproszkowanego jarmużu
  • 180g jogurtu naturalnego
  • szczypta soli himalajskiej
  • czarnuszka
Przygotowanie:
  1. Ciecierzycę namoczyć (najlepiej całą noc), a następnie ugotować do miękkości (około 60 minut).
  2. Ostudzoną ciecierzycę zblendować z jogurtem, jarmużem oraz solą.
  3. Gotowy hummus posypać czarnuszką.
 Podawać z ulubionymi dodatkami :)

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 865kcal
1 porcja- ok. 433kcal

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz