4 lipca 2016

KRUCHE MIGDAŁOWE TARTALETKI Z DESEREM RYŻOWYM

Nie ma to jak rozpocząć tydzień słodkimi tartaletkami z nutą migdałową i pysznym deserem ryżowym!
Uwielbiam takie małe słodkości, które bez wyrzutów sumienia mogą umilić każdy wieczór ;)


Składniki:
Spód
  • 200g mąki migdałowej
  • 4 łyżki soku pomarańczowego
  • 2 łyżki masła z nerkowców
Dodatki 
Przygotowanie:
Spód
  1. Mąkę wymieszać z sokiem i masłem z nerkowców- wyrobić ciasto.
  2. Formy wyłożyć ciastem i piec około 15-20 minut w 175 stopniach.
Dodatki 
  1. Do gotowych spodów nałożyć deser, a na wierzchu położyć orzechy pecan.

Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (12 tartaletek)- ok. 1875kcal
1 tartaletka- ok. 156kcal

6 komentarzy:

  1. Wyglądają niesamowicie smakowicie i jestem pewna, że w rzeczywistości także takie są :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie i smakowicie wyglądają.

    OdpowiedzUsuń
  4. Smaczne ciasteczka, właśnie piję kawusie i zjadła bym sobie takie :) Dziękuje za tak apetyczny przepis, na pewno go z moja wnusią wypróbuję. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie...

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie wspaniałe maleństwa, takie na jeden kęs.

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny przepis! :) Taki szybki deser na te chłodniejsze dni :)

    OdpowiedzUsuń