3 maja 2016

MARCHEWKOWE CIASTECZKA JAGLANE Z BAKALIAMI

Wczoraj były batoniki, a dzisiaj pora na marchewkowe ciasteczka z moimi ulubionymi bakaliami!
Kilka składników, a ile przyjemności!

Nie zanudzam tylko zachęcam do ich przygotowania i wyruszenia na wiosenny spacer z przekąskami w torbie ;) To będzie zdecydowanie podwójna przyjemność!


Składniki:
  • 7 łyżek płatków jaglanych
  • 2 banany
  • 2 marchewki
  • 2 białka jajek
  • 1 garść nerkowców (Green Essence)*
  • 1 garść daktyli
Przygotowanie:
  1. Płatki jaglane rozdrobnić w malakserze wraz z surowymi marchewkami.
  2. Dodać banany oraz białka i całość zblendować.
  3. Do masy dodać drobno pokrojone nerkowce i daktyle- wymieszać.
  4. Z masy uformować niewielkie płaskie ciasteczka, które piec około 15- 20 minut w 180 stopniach.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (15 ciasteczek)- ok. 858kcal
1 ciasteczko- ok. 57kcal

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie ciasteczka, a jeszcze jak jaglane to jestem zachwycona! Super też, że dodałaś moje ukochane nerkowce. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zanotowane do wypróbowania. Dodałabym cynamonu i skórki pomarańczowej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. z pewnością zrobie je dla mojego łasucha,
    niech chociaż od święta zje zdrowy deserek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. takie ciasteczka chrupałabym nie tylko do kawki:)

    OdpowiedzUsuń