A dzisiaj jagielnik na zimno z niebanalnym musem figowo- cytrynowym i lucumą!
Słodki z nietypową nutą :)
Składniki:
- 200g kaszy jaglanej
- 800ml mleka owsianego
- 4 łyżeczki stevi
- 2 łyżki lucumy
- 4 łyżki musu figowo- cytrynowego
- 3 suszone figi
- Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, a następnie ugotować w mleku owsianym.
- Ugotowaną kaszę wymieszać ze stevią oraz lucumą i przełożyć do formy (wyłożonej folią spożywczą), po czym odstawić do schłodzenia i stężenia w lodówce.
- Na gotowe ciasto nałożyć mus figowo- cytrynowy oraz kawałki suszonych fig.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1320kcal
1 kawałek- ok. 110kcal
Znowu moja ukochana jaglana, jestem co tu dużo mówić - zachwycona. :-)
OdpowiedzUsuń