19 maja 2016

CIASTECZKA KASZTANOWE Z MIGDAŁAMI I DAKTYLAMI

Pyszne ciasteczka z moimi ulubionymi bakaliami: migdałami o wielu właściwościach prozdrowotnych oraz bardzo słodkimi daktylami! :)

Upiekłam je z równie wyjątkowej mąki kasztanowej- ich smak był genialny!


Składniki:
  • 6 łyżek mąki kasztanowej
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1 łyżka mąki kokosowej
  • 2 małe banany
  • kilka daktyli (Green Essence)*
  • kilka migdałów
Przygotowanie:
  1. Banany zblendować na mus, dodać mąki i całość wymieszać.
  2. Z masy uformować ciasteczka, a na wierzch każdego wcisnąć migdały i daktyli.
  3. Ciasteczka piec około 15 minut w 180 stopniach.
Na deser, drugie śniadanie lub słodką przekąskę!
Bez cukru, białej mąki, tłuszczu i bezglutenowe! :)

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 

Kalorie:
Całość (14 ciasteczek)- ok. 775kcal
1 ciasteczko- ok. 55kcal

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię tego rodzaju ciasteczka choć z mąki kasztanowej jeszcze nie jadłam. :-)

    OdpowiedzUsuń