Pasta jest bardzo lekka, ale pożywna.
Jej kolor sprawia, że cudownie się prezentuje na kanapce w towarzystwie kolorowych warzyw! ;)
Składniki:
- 1 pęczek botwiny (bez liści)
- 200g serka wiejskiego
- 1 łyżka błonnika aroniowego
- przyprawy: sól himalajska, pomidor suszony z bazylią
- do podania: krakersy chleb niepieczony pomidorowy bezglutenowy
- Botwinę umyć, posiekać i ugotować, a następnie odcedzić oraz ostudzić.
- Większą część ugotowanej botwiny zblendować z serkiem wiejskim, przyprawami i błonnikiem.
- Do pasty dodać mniejszą część ugotowanych kawałków botwiny i wymieszać.
- Pastę podawać z ulubionym pieczywem.
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 240kcal
1 porcja- ok. 60kcal
Bardzo chciałabym wreszcie spróbować botwinki. :-)
OdpowiedzUsuń