18 maja 2016

PASTA Z BOTWINY Z BŁONNIKIEM

Tworzenia past śniadaniowych ciąg dalszy- tym razem postawiłam na botwinę! ;)

Pasta jest bardzo lekka, ale pożywna.
Jej kolor sprawia, że cudownie się prezentuje na kanapce w towarzystwie kolorowych warzyw! ;)


Składniki:
Przygotowanie:
  1. Botwinę umyć, posiekać i ugotować, a następnie odcedzić oraz ostudzić.
  2. Większą część ugotowanej botwiny zblendować z serkiem wiejskim, przyprawami i błonnikiem.
  3. Do pasty dodać mniejszą część ugotowanych kawałków botwiny i wymieszać.
  4. Pastę podawać z ulubionym pieczywem.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
 
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 240kcal
1 porcja- ok. 60kcal

1 komentarz:

  1. Bardzo chciałabym wreszcie spróbować botwinki. :-)

    OdpowiedzUsuń