4 kwietnia 2016

WEGAŃSKIE LODY BIAŁKOWE Z SYROPEM MALINOWYM I RÓŻĄ

Dzisiaj za oknem wiosna w pełni!
Temperatura sięga ponad 20 stopni zatem szybko, pysznie ina temat- pora na porządne wegańskie lody ;)


Składniki:
  • 2 szklanki mrożonych truskawek
  • 2 mrożone banany
  • 1 mały jogurt sojowy
  • 2 łyżki białka słonecznikowego
  • 2 łyżki wody różanej
  • 2 łyżki malinowego syropu z agawy
  • 1 łyżka rodzynek
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki (oprócz syropu i rodzynek) zblendować ze sobą.
  2. Lody podawać ord razu po przygotowaniu z rodzynkami, polane malinowym syropem z agawy.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.

Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 570kcal
1 porcja- ok. 285kcal

2 komentarze:

  1. Wyglądają niezwykle kusząco :)
    Szkoda, że u mnie temperatura raczej na gorącą herbatkę...

    OdpowiedzUsuń
  2. Na taką pogodę lody to chyba jedyny słuszny wybór! Zwłaszcza takie. :-)

    OdpowiedzUsuń