Nie wymaga pieczenia i można przechowywać je w lodówce kilka dni, ale nie sądzę, że bardzo szybko wyląduje w Waszych brzuchach ;)
Polewę przygotowałam z czekoladowego deseru z konopi, co było strzałem w 10 :)
Składniki:
- 200g kaszy jaglanej
- 800ml napoju kokosowego
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- 2 łyżki syropu z jakonu
- deser z konopi czekoladowy
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną dwukrotnie opłukać, po czym ugotować w napoju kokosowym.
- Po ugotowaniu do kaszy dodać syrop z jakonu oraz wiórki kokosowe- całość wymieszać i przełożyć do formy (wyłożonej filią spożywczą), po czym odstawić do schłodzenia oraz stężenia.
- Gotowe ciasto podać z czekoladowym deserem konopnym wymieszanym z 2 łyżkami napoju kokosowego, na koniec całość posypać wiórkami kokosowymi.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1625kcal
1 kawałek- ok. 135kcal
świetny!! <3
OdpowiedzUsuń