Chciałam, aby kusiła nie tylko smakiem, ale też wyglądem! ;)
I chyba się udało? Smaki myślę, że niebanalne, a wykonanie za to banalne ;)
Składniki:
- 4 łyżki czerwonej komosy ryżowej
- 200g topinamburu
- 1 łyżka pestek dyni
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- pomidorki koktajlowe
- świeża kolendra
- przyprawy: sól himalajska, curry, przyprawa ajowan
- Komosę ryżową opłukać, po czym ugotować w wodzie.
- Topinambur obrać, pokroić w dość cienkie plastry, ułożyć na blaszce, skropić oliwą oraz obsypać przyprawami- piec około 20 minut w 180 stopniach.
- Po 10 minutach pieczenia topinamburu dołożyć na blaszkę przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe.
- Ugotowaną komosę wymieszać z upieczonymi warzywami, a całość posypać pestkami dyni i kolendrą.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 410kcal
Madziu jak pięknie, kolorowo :)
OdpowiedzUsuńBardzo wiosenna :)
OdpowiedzUsuń