30 marca 2016

ŚWIEŻA SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM I MANGO

To pomysł na słodko- wytrawną sałatkę, która zaspokoi głód, ale tym samym jest bardzo lekka.
Idealna na kolację, przekąskę lub bardzo lekki obiad ;)


Składniki:
  • 200g ryżowego makaronu nitki
  • 100g świeżego szpinaku
  • mango
  • świeży ogórek
  • 2 łyżki nerkowców (Green Essence)*
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta curry
Przygotowanie:
  1. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 5 minut, po czym odcedzić.
  2. Mango obrać i pokroić w kostkę, podobnie postąpić z ogórkiem.
  3. Gotowy makaron lekko posiekać i wymieszać z kawałkami mango, ogórka, świeżym szpinakiem oraz sokiem z cytryny wymieszanym ze szczyptą curry.
  4. Całość podać z podprażonymi na suchej patelni nerkowcami.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1155kcal
1 porcja- ok. 289kcal 

2 komentarze:

  1. Baaardzo lubię dodatek orzechów do sałatek, zwłaszcza właśnie nerkowce bo to moje ulubione. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę moje ukochane mango, świetna sałatka.

    OdpowiedzUsuń