Idealna na kolację, przekąskę lub bardzo lekki obiad ;)
Składniki:
- 200g ryżowego makaronu nitki
- 100g świeżego szpinaku
- mango
- świeży ogórek
- 2 łyżki nerkowców (Green Essence)*
- 2 łyżki soku z cytryny
- szczypta curry
- Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić pod przykryciem na 5 minut, po czym odcedzić.
- Mango obrać i pokroić w kostkę, podobnie postąpić z ogórkiem.
- Gotowy makaron lekko posiekać i wymieszać z kawałkami mango, ogórka, świeżym szpinakiem oraz sokiem z cytryny wymieszanym ze szczyptą curry.
- Całość podać z podprażonymi na suchej patelni nerkowcami.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (4 porcje)- ok. 1155kcal
1 porcja- ok. 289kcal
Baaardzo lubię dodatek orzechów do sałatek, zwłaszcza właśnie nerkowce bo to moje ulubione. :-)
OdpowiedzUsuńWidzę moje ukochane mango, świetna sałatka.
OdpowiedzUsuń