A tym razem padło na szybki pudding amarantusowy właśnie z dodatkiem kokosa i mango.
Może on zastąpić śniadanie lub po prostu podwieczorek :)
Składniki:
- 5 łyżek płatków amarantusowych
- 1 szklanka mleka migdałowego
- 1 łyżka miodu
- trochę migdałów (Green Essence)*
- 1 łyżka wiórków kokosowych (plus trochę do posypania)
- Płatki amarantusowe ugotować w mleku, pod koniec gotowania dodać miód i wiórki kokosowe- całość wymieszać.
- Gotowy pudding przełożyć do miseczki, posypać migdałami oraz wiórkami kokosowymi.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 485kcal
na deser chyba też się nadaje, pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńSmaczne :) Nigdy nie spotkałam płatków z amarantusa.
OdpowiedzUsuńW szafce zalegaja mi platki amarantusowe:-P. No to juz wiem do czego je wykorzystam. Mysle,ze bedzie pysznie;-).
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością bym taki zjadła, bo ma moje ukochane dodatki - amarantus i migdały. :-)
OdpowiedzUsuń