10 marca 2016

PUDDING AMARANTUSOWY Z MIGDAŁAMI I KOKOSEM

Połączenie kokosa i migdałów ostatnio króluje u mnie w kuchni!
A tym razem padło na szybki pudding amarantusowy właśnie z dodatkiem kokosa i mango.

Może on zastąpić śniadanie lub po prostu podwieczorek :)


Składniki:
  • 5 łyżek płatków amarantusowych
  • 1 szklanka mleka migdałowego
  • 1 łyżka miodu
  • trochę migdałów (Green Essence)*
  • 1 łyżka wiórków kokosowych (plus trochę do posypania)
Przygotowanie: 
  1. Płatki amarantusowe ugotować w mleku, pod koniec gotowania dodać miód i wiórki kokosowe- całość wymieszać.
  2. Gotowy pudding przełożyć do miseczki, posypać migdałami oraz wiórkami kokosowymi.
Pudding można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (1 porcja)- ok. 485kcal

4 komentarze:

  1. na deser chyba też się nadaje, pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczne :) Nigdy nie spotkałam płatków z amarantusa.

    OdpowiedzUsuń
  3. W szafce zalegaja mi platki amarantusowe:-P. No to juz wiem do czego je wykorzystam. Mysle,ze bedzie pysznie;-).

    OdpowiedzUsuń
  4. Z przyjemnością bym taki zjadła, bo ma moje ukochane dodatki - amarantus i migdały. :-)

    OdpowiedzUsuń