4 marca 2016

MIGDAŁOWE BABECZKI Z WANILIĄ I MALINAMI

Pogoda coraz bardziej nam się uprzykrza... Wszyscy z niecierpliwością wyczekują słonecznej wiosny, czy lata obfitujących w świeże i kolorowe warzywa oraz owoce!

Ja sprytnie zachomikowałam jeszcze kilka woreczków mrożonych owoców, które wykorzystuje, gdy tęsknię za smakiem lata :) Tak powstały babeczki ze słodkiej mąki migdałowej z laską wanilii i malinami!


Składniki:
  • 5 łyżek mąki migdałowej
  • 2 białka jajek
  • 1/2 laski wanilii
  • 1 banan
  • garść malin
  • kilka całych migdałów (Green Essence)*
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki (oprócz malin i migdałów) dokładnie ze sobą zblendować. 
  2. Masę przełoży do foremek, a na wierzchu poukładać maliny i migdały- piec około 20 minut w 180 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (6 babeczek)- ok. 520kcal
1 babeczka- ok. 87kcal

3 komentarze:

  1. Cudowne! Mi też już tęskno do wiosny i słońca...

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności :) Taż mam trochę zachomikowanych owoców :)

    OdpowiedzUsuń