Ja sprytnie zachomikowałam jeszcze kilka woreczków mrożonych owoców, które wykorzystuje, gdy tęsknię za smakiem lata :) Tak powstały babeczki ze słodkiej mąki migdałowej z laską wanilii i malinami!
Składniki:
- 5 łyżek mąki migdałowej
- 2 białka jajek
- 1/2 laski wanilii
- 1 banan
- garść malin
- kilka całych migdałów (Green Essence)*
- Wszystkie składniki (oprócz malin i migdałów) dokładnie ze sobą zblendować.
- Masę przełoży do foremek, a na wierzchu poukładać maliny i migdały- piec około 20 minut w 180 stopniach.
Kalorie:
Całość (6 babeczek)- ok. 520kcal
1 babeczka- ok. 87kcal
Cudowne! Mi też już tęskno do wiosny i słońca...
OdpowiedzUsuńPyszności :) Taż mam trochę zachomikowanych owoców :)
OdpowiedzUsuńPychota! :)
OdpowiedzUsuń