18 marca 2016

LEKKIE BABECZKI Z FIGAMI

To coś słodkiego na dwa kęsy!
Bardzo lekkie, ale jednocześnie pełne smaku dzięki mące migdałowej i suszonym figom ;)

Taka szybka propozycja na nieskomplikowany deser :)


Składniki:
  • 25g amarantusa ekspandowanego
  • 4 łyżki mąki migdałowej (Green Essence)*
  • 2 białka jajek
  • 1 banan
  • kilka suszonych fig
Przygotowanie:
  1. Białka ubić na sztywną pianę.
  2. Banana zblendować, po czym delikatnie wymieszać z białkami wraz z mąką migdałową oraz amarantusem.
  3. Masę przełożyć do foremek, na wierzch każdej babeczki ułożyć kawałek figi.
  4. Babeczki piec około 20 minut w 180 stopniach. 
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (8 babeczek)- ok. 680kcal
1 babeczka- ok. 85kcal

3 komentarze:

  1. Wszystkie skladniki czekaja w szafce;-). Wiec jutro tez u mnie zagoszcza takie babeczki:-P.

    OdpowiedzUsuń
  2. Babeczkom zawsze mówię głośne: TAK! A jeszcze z takich składników? Coś fantastycznego. Poproszę o jedną!

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja mama ze względu na figi byłaby zachwycona :)

    OdpowiedzUsuń