25 lutego 2016

KAROBOWO- JAGLANE BABECZKI Z KREMEM I SUSZONYM ANANASEM

I kolejny deser- bo to właśnie je lubię najbardziej!
A zwłaszcza babeczki z kremem i suszonymi owocami :)

Babeczki są bezglutenowe, bez białego cukru, czy zbędnego tłuszczu- deser idealny :)


Składniki:
Babeczki
  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
  • 2 łyżki karobu
  • 2 białka jajek
  • 1 banan
Krem
  • 5 łyżek kaszy jaglanej (Green Essence)*
  • 1,5 szklanki mleka migdałowego
  • 2 łyżeczki stevi
  • suszone plastry ananasa
Przygotowanie:
Babeczki
  1. Zblendować ze sobą wszystkie składniki.
  2. Masę przelać do foremek, babeczki piec około 15- 20 minut w 180 stopniach.
Krem
  1. Kaszę jaglaną opłukać dwukrotnie, a następnie zalać mlekiem, dodać stevię i ugotować.
  2. Ostudzoną kaszę zblendować na krem.
  3. Na upieczone babeczki nałożyć krem oraz plastry suszonego ananasa.

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym Green Essence, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (7 babeczek)- ok. 825kcal
1 babeczka- ok. 118kcal

8 komentarzy:

  1. bardzo ciekawy pomysł na babeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają przepięknie, jak małe dzieła sztuki. :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. wyglądaja mega apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają cudownie, na pewno też tak smakują, a do tego jakie zdrowe :) super

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowite babeczki. No i ten krem....Po prostu bomba!

    OdpowiedzUsuń