Jej pożywną część stanowi czarna komosa bogata w białko, solidną dawkę witamin zapewniają kolorowe warzywa, a oliwki z migdałami to z kolei źródło wartościowych tłuszczów.
Składniki:
- 5 łyżek czarnej komosy ryżowej
- kilka liści jarmużu
- połowa cukinii
- kawałek dyni hokkaido
- kilka czerwonych i żółtych pomidorów koktajlowych
- kilka oliwek z migdałami
- przyprawy: sól himalajska, curry
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- świeża kolendra
- Komosę ryżową ugotować.
- Liście jarmużu obgotować.
- Plastry cukinii lekko oprószyć solą, a kawałki dyni przyprawą curry- oba warzywa ugrillować w piekarniku.
- Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, gotową sałatkę przyozdobić listkami kolendry i skropić sosem sojowym.
Kalorie:
Całość (2 porcje)- ok. 475kcal
1 porcja- 238kcal
Czarna komosa? Musiała być pyszna :D
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńZdrowa, lekka i pyszna :)
OdpowiedzUsuńWspaniała sałatka :)
OdpowiedzUsuń