Składniki:
Spód
- garść daktyli (firmy Green Essence)*
- garść nerkowców
- 1 szklanka amarantusa ekspandowanego
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki mleka (dowolnego)
- 2 łyżeczki stevi
- kilka orzechów nerkowca
- kilka jagód goji
- 2 mandarynki
Spód
- Daktyle namoczyć, po czym odcedzić i zblendować na mus.
- Mus daktylowy połączyć z wcześniej pokruszonymi orzechami nerkowca i amarantusem.
- Masę wyłożyć na spód formy (wyłożonej folią spożywczą)- odstawić do schłodzenia.
- Kaszę jaglaną opłukać, po czym ugotować w mleku z dodatkiem stevi, a następnie odstawić do wystygnięcia.
- Kaszę zblendować na gładki krem i wyłożyć na spód.
- Całość udekorować orzechami nerkowca, jagodami goji i mandarynkami- przed podaniem schłodzić.
Kalorie:
Całość (12 kawałków)- ok. 1270kcal
1 kawałek- ok. 106kcal
Prezentuje się wybornie!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tarty, a Twoja wygląda naprawdę smacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis a tarta pięknie wygląda :)
OdpowiedzUsuńObłędna! :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńUrodziwa :D
OdpowiedzUsuńDoskonały spód!:)
OdpowiedzUsuńMmm mam ochotę na kawałek tej tarty :)
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale :-)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda!!
OdpowiedzUsuńWygląda słonecznie i pewnie pyszna :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i pięknie, bardzo zachęca do spróbowania ;-)
OdpowiedzUsuńPięknie udekorowana. ;)
OdpowiedzUsuńPycha, wygląda prześlicznie :)
OdpowiedzUsuńTarta wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepięknie! ;)
OdpowiedzUsuńPomysłowa i bardzo apetyczna :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!