Może nie są 100% w klimacie świątecznym, ale za to na każdą okazję i gwarantuję, że są pycha!!
Składniki:
Babeczki
- 8 łyżek kaszy kukurydzianej
- 2 białka jajek
- 2 banany
- 1/4 szklanki mleka ryżowego z orzechami
- 2 łyżki kakao
- 5 łyżek kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki mleka ryżowego z orzechami
- 1 łyżka cukru kokosowego
- do podania: nerkowce, migdały
Babeczki
- Banany zblendować z mlekiem, po czym dodać kaszę kukurydzianą, kakao i wymieszać- całość odstawić na 20 minut.
- Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę.
- Ciasto przełożyć do foremek i piec około 30 minut w 190 stopniach.
- Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować w mleku.
- Ostudzoną kaszę zblendować z cukrem kokosowym.
- Babeczki udekorować masą i orzechami.
Przepis jest również dostępny w zasobach portalu Gotuj w stylu eko, gdzie mam przyjemność gotować jako Szef kuchni.
Kalorie:
Całość (17 babeczek)- ok. 1150kcal
1 babeczka- ok. 68kcal
alt="Prezenty na Mikołajki II">
Ta masa orzechowa bardzo do mnie przemawia! <3
OdpowiedzUsuńSuper apetycznie wygladaja babeczki. A ten krem...po prostu pyszota;-).
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie! Nie powinnam oglądać takich zdjęć o tej porze. :P
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuńCudowne babeczki :)
OdpowiedzUsuńmniam! jakie zdrowe i smaczne! :)
OdpowiedzUsuńŚwietne! :)
OdpowiedzUsuńSuper babeczki!
OdpowiedzUsuńSuper babeczki!
OdpowiedzUsuńBardzo kuszące ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają genialnie, w smaku pewnie są jeszcze lepsze!
OdpowiedzUsuń