Dla każdego alergika i weganina oraz osób na diecie odchudzającej!
Proste i pyszne!Składniki:
- 1 szklanka fasoli adzuki
- 2 banany
- 3 łyżki mąki kokosowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 1/3 szklanki mleka roślinnego
- 3 łyżki karobu
- 1 łyżka cukru pudru trzcinowego
- Fasolę namoczyć przez całą noc, a następnie ugotować do całkowitej miękkości.
- Ostudzoną fasolę zblendować z bananami i mlekiem, a następnie wymieszać z pozostałymi składnikami.
- Masę wyłożyć do formy (wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 35 minut w 190 stopniach.
- Ciasto podawać oprószone cukrem pudrem trzcinowym.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (16 kawałków)- ok. 1110kcal
1 kawałek- ok. 69kcal
Też robiłam kiedyś ciacho z tej fasoli, super smak :D
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam z fasoli, ale ostatnio zachwycam się właśnie ciastami ,,warzywnymi" więc z pewnością by mi smakowało. :-)
OdpowiedzUsuńOd dawna chce zrobic ale jakos nie moge sie zabrać ;)
OdpowiedzUsuńFajne brownie, ciągle odwlekam zrobienia ciasta z fasoli.
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolowe ciasta :D
OdpowiedzUsuńSuper przepisy! Czu mogę Cię prosić o stworzenie przepisu na mniej kaloryczną wersję bloku czekoladowego? Tylko jeśli możesz bez jakichś wyszukanych produktów :D Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńpostaram się stworzyć coś dietetycznego i pysznego :)
UsuńDziękuję :)
Usuńświetny pomysł na deser :) do tego zdrowy i wegański
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńPiekłam ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli, świetnie się sprawdza :)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! Musze wypróbować :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie desery,a przepis jest bardzo ciekawy i lista składników niedługa :) koniecznie trzeba wypróbować!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie desery,a przepis jest bardzo ciekawy i lista składników niedługa :) koniecznie trzeba wypróbować!
OdpowiedzUsuńA czy koniecznie musi być mąka kokosowa? Można ją zastąpić inną? Mam zamiar wypróbować Twój przepis ale nie mam mąki kokosowej...
OdpowiedzUsuńmoże być inna ;) mąka migdałowa też by się sprawdziła, a z bardziej dostępnych to ryżowa, czy gryczana ;)
Usuń