31 października 2015

KOKOSOWE BROWNIE Z FASOLI ADZUKI

Dla każdego alergika i weganina oraz osób na diecie odchudzającej!

Proste i pyszne!


Składniki:
  • 1 szklanka fasoli adzuki
  • 2 banany
  • 3 łyżki mąki kokosowej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1/3 szklanki mleka roślinnego
  • 3 łyżki karobu
  • 1 łyżka cukru pudru trzcinowego
Przygotowanie:
  1. Fasolę namoczyć przez całą noc, a następnie ugotować do całkowitej miękkości.
  2. Ostudzoną fasolę zblendować z bananami i mlekiem, a następnie wymieszać z pozostałymi składnikami.
  3. Masę wyłożyć do formy (wyłożonej papierem do pieczenia) i piec około 35 minut w 190 stopniach.
  4. Ciasto podawać oprószone cukrem pudrem trzcinowym.
Ciasto przed podaniem najlepiej ostudzić i przechowywać w chłodnym miejscu.


*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!

Kalorie:
Całość (16 kawałków)- ok. 1110kcal
1 kawałek- ok. 69kcal

17 komentarzy:

  1. Też robiłam kiedyś ciacho z tej fasoli, super smak :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam z fasoli, ale ostatnio zachwycam się właśnie ciastami ,,warzywnymi" więc z pewnością by mi smakowało. :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Od dawna chce zrobic ale jakos nie moge sie zabrać ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne brownie, ciągle odwlekam zrobienia ciasta z fasoli.

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepisy! Czu mogę Cię prosić o stworzenie przepisu na mniej kaloryczną wersję bloku czekoladowego? Tylko jeśli możesz bez jakichś wyszukanych produktów :D Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetny pomysł na deser :) do tego zdrowy i wegański

    OdpowiedzUsuń
  7. Piekłam ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli, świetnie się sprawdza :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny przepis! Musze wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam takie desery,a przepis jest bardzo ciekawy i lista składników niedługa :) koniecznie trzeba wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam takie desery,a przepis jest bardzo ciekawy i lista składników niedługa :) koniecznie trzeba wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  11. A czy koniecznie musi być mąka kokosowa? Można ją zastąpić inną? Mam zamiar wypróbować Twój przepis ale nie mam mąki kokosowej...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. może być inna ;) mąka migdałowa też by się sprawdziła, a z bardziej dostępnych to ryżowa, czy gryczana ;)

      Usuń