14 września 2015

KOKOSOWE CIASTECZKA JAGLANE

Kasza jaglana może być wykorzystywana dosłownie na milion sposobów.
W sieci, aż roi się od przepisów z jej zastosowaniem. Sama bardzo często po nią sięgam w potrawach wytrawnych i słodkich, jestem zdecydowanie jej fanką ;)

Na dowód tego kolejna bardzo prosta propozycja ciasteczek, które nie wiedzieć czemu skradły moje podniebienie ;)


Składniki:
  • 8 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • 1 banan
  • 6 łyżek mąki kokosowej
  • 3 łyżki mąki owsianej
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • garść morwy białej suszonej
Przygotowanie:
  1. Banana zblendować, a kaszę jaglaną opłukać, po czym ugotować w wodzie.
  2. Ugotowaną kaszę wymieszać z pozostałymi składnikami. 
  3. Z masy uformować dość małe kuleczki, które następnie spłaszczyć, a na wierzch każdego włożyć morwę.
  4. Ciasteczka piec około 25 minut w 180 stopniach. 

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma darmową przesyłkę (przy zakupach powyżej 50zł i wyborze Poczty Polskiej z przedpłatą) lub 10zł rabatu na przesyłkę (przy wyborze innej formy, niż Poczta Polska)- wystarczy wpisać kod "DOSTAWAFOOD" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
 
Kalorie:
Całość (25 ciasteczek)- ok. 530kcal
1 ciasteczko- ok. 21kcal

17 komentarzy:

  1. Muszą być pyszniutkie! Mąka kokosowa i migdałowa najlepsze! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają super :) Wychodzą chrupiące, czy raczej miękkie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z wierzchu chrupiaca slorupka, a w srodku miekkie :)

      Usuń
  3. Jakie fajne ciacha! Akurat mam kaszę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie dość, że zdrowe to i na pewno pyszne :) Takie "2in1" to ja lubię! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe. Jak zwykle świetny skład :)

    OdpowiedzUsuń
  6. super ciacha! tak proste w wykonaniu a efekt w 100% zadowalający i dla zdrowia! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kocham wszystko co kokosowe więc jak najbardziej takie ciasteczka bym zjadła! :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Kokosowe wypieki zawsze są wyśmienite (:

    OdpowiedzUsuń
  9. Czy można w tych samych proporcjach użyć tylko mąki żytniej ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to już będzie zupełnie inny smak, ale możesz spróbować zamienić, na pewno będą smaczne ;)

      Usuń