Bezglutenowe keksy w wersji mini! :)
Ma lekko orzechowy posmak, także rewelacyjnie komponowała się z bardzo wartościowymi i słodkimi bakaliami- całość wyszła pysznie! :)
A co najważniejsze są proste w przygotowaniu- może wykonać je każdy! Nawet osoba, która niezbyt często gości w kuchni :)
Składniki:
- 7 łyżek mąki jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 białka jajka
- 1 banan
- 120g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki cynamonu
- bakalie (rodzynki, śliwki suszone, daktyle, migdały, orzechy brazylijskie)
Przygotowanie:
- Białka ubić na sztywną pianę.
- Banana zblendować z jogurtem naturalnym i cynamonem.
- Powoli mieszając dodać do białek mąkę, bakalie oraz zblendowaną masę.
- Masę przełożyć do foremek i piec 20 minut w 190 stopniach.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (12 babeczek)- ok. 1150kcal
1 babeczka- ok. 96kcal
Idealne na drugie śniadanie dla mnie !:D
OdpowiedzUsuńMadziu podrzuć jedną :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają i pewnie smakują świetnie ;)
OdpowiedzUsuńJaglane wypieki muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPyszne babeczki, zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńCudowne! Świetne na drugie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńu Ciebie znów same smaczności. ;)
OdpowiedzUsuńa gdzie w opisie wykonania jest kasza jaglana?
OdpowiedzUsuńjest mąka jaglana :)
UsuńŚwietne babeczki, no i zdrowe :))
OdpowiedzUsuńBardzo fajne babeczki :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie do tego z mąki jaglanej ! Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie nie ma to jak kasza jaglana :):) dobra do wszystkiego :):)
OdpowiedzUsuńOstatnio przymierzam się do częstszego wykorzystywania kaszy jaglanej - zapisuję więc przepis do wykorzystania :)
OdpowiedzUsuńChcę jedna <3
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na babeczki! zamierzam robić w najbliższych dniach muffiny z rabarbarem, ale teraz się zastanawiam czy nie zainspirować się twoim pomysłem :)
OdpowiedzUsuń