17 marca 2015

PASTA CZEKOLADOWO- CHAŁWOWA Z KASZY JAGLANEJ

Szybkie i proste połączenie kakao i tahini w pysznej paście!
Idealna do kanapek lub jako dodatek do deserów, naleśników, bądź ciast!

Takie pasty z kaszy jaglanej świetnie zastępują wszelkie niezdrowe kremy. Może to być zdrowsza alternatywa nie tylko dla dorosłych, ale również i dla dzieci :)


Składniki:
  • 4 łyżki kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
  • szklanka mleka
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka tahini
  • 1 łyżeczka stevi
  • do podania: plastry pomarańczy, płatki migdałów
Przygotowanie:
  1. Kaszę jaglaną standardowo dokładnie opłukać, po czym ugotować w 3/4 szklanki mleka i odstawić do wystygnięcia.
  2. Następnie kaszę zblendować z kakao, tahini, stevią i pozostałą ilością mleka.
  3. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie to plastry soczystej pomarańczy i płatkami migdałów.
 A Wy z czym lubicie najbardziej jeść pasty jaglane?

*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!! 

Kalorie:
Całość (1 miseczka)- ok. 365kcal

Wiosenny detoks

14 komentarzy:

  1. z taką pastą chętnie zjem naleśniki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ulala.. no wygląda cudownie.. jeszcze to tahini wewnątrz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna pasta :-) z chlebkiem chrupkim bym ją zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. czekoladowo-chałwowa? musiała nieziemsko pysznie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja taką pastę mogę zjeść nawet samą <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Do naleśników chętnie bym wypróbowała : )

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy może być coś pyszniejszego niż czekolada i chałwa razem? ♥♥♥

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny pomysł, jak dla mnie do wykorzystania :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie połączenie musi być pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  10. Czekolada i chałwa? O tak! To jest coś :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pysznie brzmi to połączenie :)

    OdpowiedzUsuń