A znacie już chyba moje zamiłowanie do kaszy jaglanej, a zwłaszcza w słodkościach- stąd też szybki pomysł na jaglane biszkopty! :)
Przepis się sprawdził i z czystym sumieniem mogę go Wam polecić!
Biszkopciki zawierają syrop klonowy przez co są słodkie.
Polecam je wszystkim- od najmniejszych do najstarszych, od tych na diecie bezglutenowej po odchudzającą- są idealne i jakie proste! :)
Składniki:
- 5 łyżek kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)*
- 2 szklanki mleka
- 1 dojrzały banan
- 4 daktyle
- 1 łyżka syropu klonowego
- Kaszę jaglaną dokładnie opłukać, po czym ugotować w mleku z dodatkiem pokrojonych daktyli i stevi- odstawić do wystygnięcia.
- Całość zblendować z bananem i syropem klonowym.
- Masę nakładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia formując okrągłe biszkopciki- piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
*Każdy czytelnik mojego bloga, zamawiając produkty w sklepie internetowym OWOCOWY RAJ, otrzyma 10zł rabatu wpisując kod "FOODMANIA10" przy finalizacji zamówienia w koszyku)!!!
Kalorie:
Całość (18 biszkoptów)- ok. 575kcal
1 biszkopt- ok. 32kcal
Biszkopty z kaszy jaglanej - tego jeszcze nie jadłam! Ba, nawet nie słyszałam :D Do herbatki w sam raz, na raz :D Cudowne!
OdpowiedzUsuńI to będzie kolejny przepis, który stąd wypróbuję :))
OdpowiedzUsuńMadziu rewelacyjny pomysł, takie biszkopty można wykorzystać do ciasta na zimno :-)
OdpowiedzUsuńpycha :)
OdpowiedzUsuńintrygujące i zachęcające :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę tak mało kalorii? I przewaga węhlowodanów złożonych. Nic tylko wcinać :)
OdpowiedzUsuńZdrowa pyszność!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis ;)
OdpowiedzUsuńJuż wiem jakie słodkości jutro piekę! :)
OdpowiedzUsuńTakich biszkoptów nigdy nie piekłam, ogólnie rzadko piekę biszkoptowe rzeczy, a błąd!
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na słodką i zdrową przekąskę :)
OdpowiedzUsuńAle smakowite! :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńooo, ten przepis muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńPyszotka :D
OdpowiedzUsuńnie wyszły
OdpowiedzUsuńMi też nie wyszły, zwyczajnie się rozpłynęły.
OdpowiedzUsuńmasa na ciasteczka musi być dość gęsta, trzeba kontrolować każdą ilość danego składnika :)
Usuń